Pietun suosituimmat tekstit

lauantai 23. lokakuuta 2010

Ilmastonmuutoskeskustelu on hölynpölyä!

Myös aivan liian yksipuolista ja yksisilmäistä!
Vai onko?!

Voiko ihmisen tekemisillä vaikuttaa maapallon lämpenemiseen ja samalla ns. ilmastonmuutokseen?
Onko tällä asialla ihmisten pelottelu täysin huuhaata?! Voipa hyvinkin olla.
Tällä kertaa en käy asiaa syvemmin pohtimaan, mutta tutkimuksia on monenlaisia ja osa kyseinalaistaa tämän vallalla olevan käsityksen täysin ja niissä sanotaan aika yksioikoiseen tyyliin, ettei ihmisen tekemisillä ole mitään merkitystä siihen lämpeneekö maapallon ilmasto vai onko se menossa viileämpään suuntaan. Olemme joidenkin arvioiden mukaan menossa jopa kohti ns. pientä jääkautta. Tämä taas johtuu aurinkomme aktiivisuuden heikkenemisestä.
Vaikka lopettaisimme kaikki tehtaat ja kokonaan autoilun, niin sillä ei ole mitään käytännön merkitystä maapallon lämpenemisen kannalta (arvostetut tutkijat väittävät). Toki ne vaikuttavat hengitettävänä olevan ilmamme laatuun.

NASA esim. kyseinalaistaa aika totaalisesti maapallolta käsin tehdyt tutkimukset. Avaruudesta tutkittuna näemme asiat aivan toisin. En pidä Nasaa kovinkaan epäluotettavana vastaväittelijänä.
Vouhotammeko siis ihan turhaan päästöjemme ja elintapojemme vuoksi?
Mietitäänpä sitä!
Viimeisen sadan vuoden aikana maapallon keskilämpötila ei ole noussut itseasiassa yhtään (ehkä yksi astetta), sanoo eräskin tutkimus.

Eräskin mittausasema oli pystytetty kymmeniä vuosia sitten umpikorpeen ja nyt se sijaitsee edelleen samalla paikalla. Nykyään se ei olekaan enää korpea vaan ympärillä on hehtaaritolkulla mustaa kuumaa alfalttia. Olisiko lämpötilojen rajun nousun syy mittausasemalla enemmänkin asfaltin kuin maapallon lämpeneminen aiheuttamaa?

Kunnioitan itse kovasti ympäristöä ja luontoa sekä vastustan turhaa luonnon raiskaamista, mutta ihan kaikkea "vihreiden huuhaata" en suoralta kädeltä niele minäkään.
Tämmöisiä ajatuksia nyt jääkautta odotellessa.


PietuS

1 kommentti:

  1. Olet kyllä melkoinen hölynpöly koko ukko. Huomaa että olet tästä(kin) aihepiiristä täysin kuutamolla.

    VastaaPoista