Pietun suosituimmat tekstit

tiistai 7. joulukuuta 2010

Mitä ovat kansallismieliset

Nationalismi eli kansallismielisyys on aatejärjestelmä, joka korostaa kansakuntien merkitystä kulttuurissa tai politiikassa. Johonkin kansaan kuuluvat ihmiset ilmentävät nationalistista ajattelutapaa, mikäli he välittävät kansallisesta identiteetistään tai pyrkivät saavuttamaan (tai säilyttämään) itsemääräämisoikeuden.

Tuntuu jotenkin siltä, että tämän päivän Suomessa on aika suuri joukko ihmisiä omasta mielestään kansallismielisiä, kun vastustavat maahanmuuttoa. Mitään muuta ei siihen heidän mielestään tarvita kuin suunnaton viha maahanmuuttajia kohtaan. Tällä yhdellä teemalla mennään nyt eduskuntaankin.

On jopa parissa "kansallismielisessä" puolueessa johtavassa asemassa ja mahdollisina ääniharavina henkilöitä, joille Suomen armeijakin on ollut liian vaikea pala käydä. Sivarit ja poninhäntälettiset huumeiden käyttäjät ovat nyt suuria kansallismielisiä ihmisiä, joita pitäisi kuulla jopa Suomen armeijan tulevaisuus-keskusteluissa.

Minä jätän nämä mamutukset ja mokutukset sekä kansallismielisyydet sivuun ja puhuisin pelkästään isänmaallisuudesta. Isänmaallinen ihminen ajattelee aina isänmaansa ja sen asukkaiden parasta. Ei siihen muita termejä tarvita.

Isänmaallisella ihmisellä on muitakin "vihollisia" kuin maahanmuuttajat.

PietuS

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti