Pietun suosituimmat tekstit

sunnuntai 25. joulukuuta 2011

Ketä äänestää presidentinvaaleissa?    

Suomen presidentinvaali 2012 pidetään tammi–helmikuussa 2012. Vaalissa valitaan Suomen tasavallan presidentti toimikaudelle 2012–2018. Vaalin ensimmäinen kierros järjestetään sunnuntaina 22. tammikuuta ja se todennäköinen toinen kierros 5. helmikuuta. Kyseessä on siis Suomen 12. presidentti.



Mutta ketä tulevissa vaaleissa pitäisi äänestää, jotta voisimme olla edes jollakin tapaa hyvillä mielin siitä, että mihin presidenttimme meitä ajaa omalla arvovallallaan. Ehdokkaita on paljon, mutta kuten sanontakin kuuluu, niin määrä ei suinkaan korvaa laatua.

Sauli Niinistö ja Paavo Lipponen ovat heistä suurimpia syyllisiä siihen, että olemme nyt EU:ssa ja sen aiheuttamissa ongelmissa. Timo Soini taas on näyttänyt niin omalla toiminnallaan kuin puolueensa toimilla, olevansa pelkkä suunsoittaja ja myös kykenemätön todelliseen poliittiseen työhön. Hänen asiantuntemuksensa on kertakaikkiaan lähes olematon. Pelkällä huonolla populismilla ei tätä maata, eikä maailmaa rakenneta.

Haavisto on "haavisto". Essaya taas kuuluu marginaaliin, joka saa ne Israelin faanaattisten ystävien äänet ja kristillisten omat äänet. Myös Biaudet ja Arhinmäki kuuluvat siihen ynnämuuta joukkoon.

Nyt on siis ehdokkaista jäljellä enää Paavo Väyrynen. Vaikka en olekaan ollut mikään kepun suuri fani niin katson, että tässä tilanteessa juuri Paavo Väyrynen olisi näistä ehdokkaista ylivoimainen jo senkin takia, että hänellä on kokemusta, eikä Paavolla ole suurempia peikkoja takanaan myöskään EU:n suhteen. Lisäksi Paavo Väyrynen on sen verran "kovapäinen", ettei ole sen enempää Suomen kuin EU-herrojenkaan vietävissä. Kaiken kaikkiaan myös ehdokkaiden esiintyminen on tuonut Väyrysen esille ainakin minun silmissäni vain positiivisella tavalla. Löytyy myös sopivasti huumoria peliin.

Vaikka maamme eduskunta muotoileekin politiikan EU:n suhteen, niin vahvalla presidentillä tulee olemaan selkeä merkitys myös suhtautumisessamme EU:n ylivaltaa vastaan.

Tärkeintä on nyt kuitenkin, että käymme vaaliuurnilla ja teemme ratkaisumme viisaaasti ja omantuntomme mukaan.

Pekka "Pietu" Sivonen
045-1100200
pekka@pekkasivonen.fi

3 kommenttia:

  1. Tunnetko Paavoon veljellistä ymmärrystä.
    Tehän olitte molemmat ehdokkaina eduskuntavaaleissa ja eikä kumpaakaan valittu eduskuntaan.
    En nyt viitsinyt lähteä googlaamaan sitä, että kumpi teistä sai enemmän ääniä.

    VastaaPoista
  2. terveisiä Turust Pietulle.
    taisit jäärä toiseks meitin kanssa.
    meil menee hyvi, mite sun kanssa.
    Älä sentä hirteen men.

    VastaaPoista
  3. Haavisto on "haavisto". Ai vähän samaan tapaan kun Pekka on "Pietu"?

    VastaaPoista