Pietun suosituimmat tekstit

maanantai 22. marraskuuta 2010

Kristinusko ja Suomen ev.lut. kirkko paineen alla

On hyvin valitettavaa, että myös Suomen evankelis-luterilainen kirkko on lähtenyt kaiken suvaitsevaisuuden höynäyttämänä kilpajuoksuun suosikkiasemastaan. On kuin pitäisi painaa "tykkäänappia" facebookin tapaan myös kirkon tekemisistä. Eikö kirkko voisi toimia itsenäisesti seurakuntalaistensa hyväksi, ilman ulkopuolisia paineita. Koko uskottavuus kirkkoa kohtaan heikkenee tätä nykyä kaikissa ikäryhmissä.

Pitäisikö kirkko erottaa kokonaan valtion kyljestä sekä sen napanuorasta?

Kirkon ja sen kristillisten jäsenten on uskottu rukoilevan kautta aikain lähimmäistensä puolesta. On pistetty suorastaan kyseenalaiseksi tämä kirkolle ja sen seurakuntalaisille luonnostaan kuuluva toiminta lähimmäistä kohtaan. Epäileekö osa seurakuntalaisista sitä, että jokin ryhmä ikään kuin poistettaisiin rukoiltavien joukosta?! Siksikö pitää rukoilla erikseen vaikkapa homojen puolesta?! Pitääkö siis rukoilla erikseen myös heterojen puolesta tässä pahuuden maailmassa? Olisiko prostituoitujen puolesta ruokoileminen seuraava vaatimus  Suomen ev.lut. kirkolle?

Luulen, että nämä "erikoiskäsittelyä" vaativat ovatkin suurimmaksi osaksi sellaista joukkoa, jotka eivät edes itse kuulu ko. kirkkoon tai muutoin väheksyvät kirkon alkuperäistä tehtävää.

On hyvin ikävää, että kirkkomme on lähtenyt tälle tielle, sillä se ei voi olla viemättä kirkkoamme hyvin vaaralliselle ja tuhoon vievälle raiteelle.

Kirkkolain mukaan kirkon tehtävänä on tunnustuksensa mukaisesti julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä edistää kristillisen sanoman leviämistä ja lähimmäisenrakkauden toteutumista.
Pysyköön kirkko sillä tiellä, jota heidän oma lakinsakin edellyttää

Pekka "Pietu" Sivonen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti